Incjativa pronalaska novog prostora za naš zavod

U prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a održan je sastanak na kojem su prisustvovali ministar, dr. sc. Ivan Ostojić, dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, dr.sc. Mladen Zovko i Antonela Bebek, ravnateljica Veterinarskog zavoda Hercegovačko-neretvanske županije.

Glavna tema sastanka je potreba pronalaska novog prostora za Veterinarski zavod, kako bi se osiguralo nesmetano obavljanje njihovih ključnih djelatnosti. Naši eminentni gosti izrazili su želju da, putem suradnje i razumijevanja, pronađu optimalno rješenje koje će omogućiti Zavodu da efikasno odgovori na sve zahtjeve i izazove suvremene veterinarske prakse. Ova inicijativa nije samo korak prema poboljšanju uvjeta rada Veterinarskog zavoda HNŽ-a, već i važan doprinos unapređenju cjelokupnog sustava zdravstvene zaštite životinja u našoj regiji.

„Sugestije i prijedlozi koji su se iznijeli na susretu svjedoče o predanosti stručnjaka da se pronađe najbolje rješenje za Veterinarski zavod, kako bi se osiguralo kontinuirano pružanje vrhunske usluge dijagnostike zaraznih i parazitarnih bolesti domaćih životinja te kontrola higijenske ispravnosti namirnica životinjskog porijekla“, kazala je Antonela Bebek.

Drugi dio sastanka odnosio se na suradnju Ministarstva i Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta koja se planira još više unaprijediti kroz razne projekte.

„Ministarstvo je uvijek njegovalo svoju suradnju s Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom. Danas želimo naglasiti važnost te veze i našu odlučnost da je unaprijedimo. Naša glavna briga je podržati mlade u bavljenju poljoprivrednom djelatnošću. Ministarstvo kroz Program utroška novčanih sredstava mladima nudi veće poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji. Na taj način ih želimo motivirati na bavljenje poljoprivredom i njihovim ostankom u ruralnim područjima, što je prioritet Ministarstva“, naglasio je ministar Jurica.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree