Povijest i naša misija

Ključna misija Javne ustanove "Veterinarski zavod HNŽ/K" uključuje kontrolu zaraznih i parazitarnih bolesti domaćih životinja s ciljem zaštite zdravlja ljudi, te kontrolu mikrobiološke ispravnosti namirnica (hrane) životinjskog porijekla, vode i hrane za životinje, koristeći propisane i akreditirane metode. Svakodnevno smo posvećeni dugoročnoj izvrsnosti i neprestanim naporima da udovoljimo zahtjevima standarda, stručnosti te potrebama mnogobrojnih klijenata i proizvođača diljem Federacije Bosne i Hercegovine.​
Dana 5. lipnja 2012. godine, Skupština HNŽ/K preuzela je osnivačka prava i promijenila naziv iz "Veterinarski zavod HR H-B Mostar" u JU „Veterinarski zavod HNŽ/K“. Prema statutu, Zavod obavlja tri glavne djelatnosti: veterinarske usluge (šifra djelatnosti 75.00), istraživanje i eksperimentalni razvoj u prirodnim, tehničkim i tehnološkim znanostima (šifra djelatnosti 72.19), te tehničko ispitivanje i analiza (šifra djelatnosti 71.20). Područje djelovanja Zavoda obuhvaća cijelu Federaciju Bosne i Hercegovine, s posebnim fokusom na Hercegovačko-neretvansku, Zapadnohercegovačku i Hercegbosansku županiju. Zavod zapošljava 12 stalno zaposlenih djelatnika, a njegova organizacijska struktura definirana je Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta br. 03-8-05/24 od 10. siječnja 2024. godine. Organiziran je u jedan opći odjel (računovodstvo i ured ravnatelja) i dva specijalizirana stručna odjela: Odjel za veterinarsko javno zdravstvo i Odjel za zarazne i nametničke bolesti životinja, svaki sa svojim laboratorijima. Ova struktura omogućava sveobuhvatno obavljanje svih predviđenih poslova, osiguravajući visoku kvalitetu usluga i stručnost u radu.
Ravnateljica zavoda

Antonela Bebek

Naša stručnost i pouzdanost čine nas liderima u području veterinarskih usluga, istraživanja te tehničkog ispitivanja i analize. Vaše zadovoljstvo našim uslugama i povjerenje koje nam ukazujete naš je najveći uspjeh i motivacija. Broj zadovoljnih klijenata kontinuirano raste, što svjedoči o kvaliteti i predanosti koju ulažemo u svaki aspekt našeg rada. Naše usluge pokrivaju širok spektar djelatnosti, pružajući sveobuhvatnu i profesionalnu podršku. Stalno unapređujemo naše metode i tehnologije kako bismo osigurali najvišu razinu usluge i zadovoljstva naših klijenata. Zahvaljujemo vam na povjerenju i podršci. Nastavit ćemo raditi s istim entuzijazmom i predanošću kako bismo ispunili vaša očekivanja i postigli još veće uspjehe.

Sign
0+

Godine iskustva

0+

Doktori Veterinarske Medicine

0k+

Usluge

0+

Klijenti

Naš zavod